Ciorba de legume, cu broccoli

de RODIMUR in Ciorbe, 16 Noi 2019 | 10566 vizualizari

 

Broccoli este tot o legumă, dar nu o acceptă toată lumea și știind cât de recomandată este pentru sănătate, mi-am propus să-l conving și pe soțul meu că este  și gustoasă.  Iar preparatul ideal pentru această ”muncă de convingere” a fost ciorbița, de care soțul meu nu prea se poate lipsi nici o zi. Zis și făcut! Rezultatul? A terminat primul ciorbița din farfurie (chiar dacă a fost cam fierbinte) și mi-a spus că i-a plăcut foarte mult... În plus, este o ciorbiță de post.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată broccoli, medie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 1 roșie
  • 2 cepe medii
  • 4 cartofi roz, medii
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume, cu broccoli:

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc în tigaie, cu celelalte legume.

Se spală roșia, se curăță de semințe, se taie grosier și se călește, de asemenea, în tigaia cu legumele celelalte. Se lasă tigaia la foc mic, ca să scadă puțin lichidul lăsat de roșie.

Cartofii se curăță, se spală, se taie grosier și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, fierte deja pe jumătate.

Se desface broccoli în buchețele care se spală sub jet de apă, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute, după care se strecoară și se lasă în strecurătoare să se scurgă.

Se adaugă legumele călite în oală, iar pentru ultimul clocot se adaugă și buchețelele de broccoli. După 4-5 minute de fiert la foc temperat, se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru, se presară pătrunjelul tocat și se ia oala de pe foc.

Se pune capacul pe oala cu ciorbă și după 10 minute ”de odihnă”, se poate servi.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare. Căliți-le doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devin transparente.

2

Adăugați cartofii în oală doar atunci când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

3

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

4

Spălați bine, sub jet de apă rece, buchețelele de broccoli și apoi opăriți-le 3-4 minute în apă clocotită cu sare.

5

Adăugați broccoli în ciorbă înainte de ultimul clocot și apoi fierbeți ciorba la foc temperat, nu iute.

6

Condimentați ciorba la sfârșitul preparării și apoi presărați pătrunjel tocat, înainte de a lua oala de pe foc.

7

Lăsați ciorba ”să se odihnească” timp de 10 minute, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume, cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu legume